Meny Lukk
Deler av dugnadsgjengen i august 2021

Kulturfabrikken i Hetlevik er bygget utelukkende ved hjelp av dugnadsarbeid. I 2021 ble det feiret at det var nedlagt over 75 000 dugnadstimer i bygget. Mange av de som deltar på dugnaden har vært med i 25 år, og det er ingen tvil om at deres innsats er verdifull.

Allikevel ser man at deler av den faste gjengen begynner å dra på årene (beklager, men man må si det som det er), og det er behov for både nye hender og nye hoder i det videre dugnadsarbeidet.

Sosialt

En viktig del av tirsdagsdugnadene er det sosiale, man blir fort en del av gjengen og latteren sitter løst under arbeidet. Vi pleier også å ha 2 dugnadsfester i året, samt at vi tar noen kalde i Tårnet innimellom. 

Bilde fra en av mange fine dugnadsfester.

Arbeidet som utføres er svært allsidig både innendørs og utendørs på bygget, de nye lagerlokalene og i kaianlegget. Vi har et veldig bra pauserom og toalettfasiliteter i underetasjen. Arbeidet på det nye båtlageret er i full gang, og vi regner med å være klare til å ta i mot båter til vinterlagring i sept/okt. Ellers er det nok av vedlikeholdsarbeid å ta tak i. Også arbeidet i det nyåpnede museet pågår jevnt og trutt. Så det er ingen fare med at vi skal gå tomme for arbeidsoppgaver 🙂

Spiserommet
Pauserommet

En viktig inntektskilde er også landsetting og sjøsetting av båter, så det blir noe fysisk arbeid med dette vår og høst. Ellers utføres maling, tømring, snekkerarbeid, rørarbeid og elektrikerarbeid. Alt utføres i henhold til gjeldende regelverk og under oppsyn av utpekte fagledere.

Flinke folk

Kulturfabrikken er en uunnværlig ressurs for bygdas lag, og brukes til øving, konserter, trening og andre arrangementer. Tenk alle de kronene lagene sparer i leiekostnad! I tillegg til de tre eierlagene (idrettslaget, skolekorpset/drillen og musikklaget) bruker også strikkeklubben lokalene regelmessig.

Godt humør på dugnad

Hvis du kunne tenke deg å bidra er du hjertelig velkommen. Har du en fagutdanning kan du gjerne bidra med den, eller du kan få lov å slippe etter en lang dag på jobb, og gjøre noe helt annet på dugnad.

Vi er også selvsagt glade hvis flere damer ville komme, uten at dere automatisk skal utføre renhold. Når det er sagt, er det et stort behov for nedvask med jevne mellomrom, og vi tar svært gjerne imot den type dugnadshjelp også.

Hedersveggen, alle som henger her har mer enn 1000 dugnadstimer.

Dugnad foregår fast hver tirsdag kl 17-21. Man er ikke forpliktet til å stille hver gang, det er helt opp til en selv hvor ofte og hvor lenge. Dugnadstimer registreres hver gang, og dugnadstimer omgjøres etter hvert til andeler i Fabrikken, som på sikt gir deg rimeligere leie av lokalene.

Hvis du er nysgjerrig er du hjertelig velkommen til å bare få en omvisning og prøve en kveld. Er du interessert så ta gjerne kontakt med Ronny Falstad (916 18 868) eller en annen i styret på forhånd slik at vi kan planlegge med gode arbeidsoppgaver. Eller bare kom nedom en tirsdag!

Gill sørger for at tørkerullholder kommer på plass på kjøkkenet.